Referenties PDF Afdrukken E-mailadres

Als projectmanager werkzaam bij de Internet organisatie van ING, hierbij verantwoordelijk voor zowel IT als Business projecten. Een grote verscheidenheid aan projecten behoorde hierbij tot het portfolio; samenvoeging van Postbank en ING (Tango), introductie van verschillende financiele producten, compliancy trajecten. Daarnaast business verantwoordelijk voor de wijzigingen op uitgevoerd op www.ing.nl. Tijdens de werkzaamheden bij Internet maakte de afdeling een transitie door van een waterval based organisatie naar een volledige scrum/agile organisatie waarbij de projectmanager een actieve rol vervulde. Deze transitie vond plaats terwijl “de winkel open bleef.”

 

Leiding gegeven aan een project dat als doel had het in-control brengen van de toegangsrechten van de medewerkers van de ING. De gehanteerde methode hierbij was Role Based Access Control (RBAC) met bijbehorende processen en procedures. De scope van het project was de Retail organisatie van de ING.  ING Retail bestaat uit tientallen afdelingen welke in grote variëren van enkele tot duizenden medewerkers. Hierbij was sprake van een grote diversiteit aan bedrijfsculturen.

 

De Projectmanager is single point of contact voor de business en communiceert op MT niveau binnen de organisatie.

In de rol van projectmanager leidinggegeven aan een project waarbij door reorganisatie van IT processen mbt user access control een efficientere organisatie werd gerealiseerd. Aspecten als HR, organisatie en techniek waren onderdeel van het project. Onderdeel hiervan was het opstellen van advies aanvragen, SLA’s, FTE berekeningen en trainingstrajecten.

 

Voor Aegon Bank in een coordinerende rol verantwoordelijk voor het releasematig vernieuwen van het bancaire systeem waarbij ook de Indiaase (software ontwikkeling) partner tot de span of control behoorde. Hierbij was sprake van zeer korte doorlooptijden.
Security vraagstukken waren een vast onderdeel van iedere release. Voorbeelden van vernieuwingen: Levensloop, Bedrijfssparen, SEPA, Telegiro update.  Development vindt plaats in India. Eindresultaat van de vernieuwing was een aanzienlijk vergroot klantenbestand van Aegon Bank.